Stella Maris College getroffen door computervirus

Stock foto

Woensdagmiddag is er in het datacenter waar de ICT-omgeving van LVO draait, een storing ontstaan. Hier is door ICT en de beheerder direct op gereageerd. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een nieuw ransomwarevirus dat nog niet gedetecteerd werd door de virusscanners. Door de storing is ook het Stella Maris College getroffen.


Tijdelijk alle systemen afgesloten
Op hun website laat het Stella Maris College weten dat ICT en de beheerder er tijdig bij waren waardoor de impact van het virus klein en gegevensverlies beperkt is gebleven. De systemen worden zorgvuldig virusvrij gemaakt en in de loop van de dag stapsgewijs vrijgegeven. Somtoday en AFAS bleken niet geraakt, evenals de mailomgeving. Uit veiligheidsoverwegingen is tijdelijk de toegang tot alle systemen afgesloten.

Lees vorig bericht

Blauw Sjuut meerde aan in Meerssen

Lees volgend bericht

Sleuteloverdracht Geulle & Meerssen op Meer Vandaag