Massale herdenkingsbijeenkomst in Ulestraten

Daar waar overal in onze provincie de carnaval voor de laatste dag is losgebarsten, heerst er in Ulestraten en omstreken diepe rouw. Vlaggen hangen halfstok en in de plaatselijke cafe’s zijn de carnavalsversieringen verdwenen. Op de plek waar normaal gesproken de wagens voor de optocht zich zouden opstellen vond er nu om 14:11 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats ter nagedachtenis aan Ruud Willems. Ruud verongelukte gisteren nadat hij na de optocht in Meerssen de carnavalswagen wilde terugbrengen naar Ulestraten.

Ruim duizend mensen aanwezig
De herdenking werd door ruim duizend mensen bijgewoond. Ook alle carnavalsverenigingen uit de omgeving waren hierbij aanwezig. Tijdens de toespraken heerste er vooral stilte onder het publiek. Enkele vriendinnen van het slachtoffer refereerden aan Ruud. Zo was hij de gangmaker van de club, iemand waarbij je altijd terecht en die bij de hele groep zeer geliefd was.

Geneet van ut laeve
Ruud had maar een motto in het leven: Geneet van ut laeve, een nummer van Jef Diederen. Dit nummer werd dan ook schoorvoetend meegezongen en gesjoemeld door het aanwezige publiek. Daarna nam de burgemeester het woord, zij stond vooral stil bij het zware verlies dat de familie en de Ulestratense gemeenschap treft.

Iedereen verwerkt het verdriet op zijn eigen manier
Aan het einde van de herdenking deelde de vriendengroep van Ruud rode, gele en groene ballonnen uit aan de aanwezigen. Deze werden gelijktijdig door iedereen opgelaten. De woordvoerder van carnavalsvereniging de Kuutebieters eindigde de herdenking met de woorden: “ Iedereen zal dit verdriet op zijn eigen manier verwerken, thuis of met een glas bier in het café, maar laten we respect hebben voor iedereen. De café’s in Ulestraten zijn in ieder geval open”.

Lees vorig bericht

Top 111 staat stil bij ongeval met carnavalswagen

Lees volgend bericht

Merendeel Meerssenaren voor algemeen vuurwerkverbod