Lentewandeling van Heer naar Keer

?

Op zondag 22 maart 2020 vindt de intussen bekende seizoen excursie plaats. Dit keer wordt gewandeld van Heer naar en Keer en wel heen en weer. Onderweg wordt er gewandeld door velden en kleine bosjes. Natuurlijk volgt de route holle wegen en op het plateau kan men uitkijken op het Maasdal. Onderweg wordt gezocht naar lentebodes zoals speenkruid, bosanemoon, sneeuwklokje, daslook, aronskelk en maarts viooltje.

Hoeveel verschillende soorten zullen we zien?
Ook kijken en luisteren naar wat de natuur in de lente nog meer te bieden heeft. Wat te denken van de wilgentakken ofwel de katjes of het ontluikende groen aan de bomen? Horen het bekende lentegeluid van de tjiftjaf? Zien of horen het winterkoninkje of de specht.

Huize St. Joseph
Naast het landschap en de natuur wordt er stil gestaan staan bij een aantal plekken. De plek  die menigeen nog kent van vroeger is Huize Sint Joseph met de start van de bekende Margratentocht. En andere plek is het pas gerestaureerd gedenkmoment in het kader van de bevrijding.

Nieuwsgierig geworden?
Het vertrek is zondag om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 09:30 uur bij de groep aan te sluiten bij het kruispunt Veldstraat-Oude Molenweg in Heer-Maastricht.

Stevige wandelschoenen
Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn dan ook een aanrader. Neem eventueel ook een verrekijker mee. De excursie duurt ca. 2,5 uur.  De gidsen zijn: Riekie Notten (tel. 043-3645416) en Wil Lemmens (tel. 0653654590).

Lees vorig bericht

Excursie Stichting het Limburgs Landschap

Lees volgend bericht

Lentewandeling van Heer naar Keer