Stijging boetes en bekeuringen in gemeente Meerssen

Stock foto

RTL nieuws meldt op hun site dat uit cijfers van het CJIB (Centraal Justitieel  Incassobureau) blijkt dat er in de gemeente Meerssen vorig jaar 1.314 boetes zijn uitgeschreven. In de meeste gevallen ging het om boetes voor te hard rijden, hiervoor werden 598 boetes uitgeschreven. Zowel het totaal aantal boetes als het aantal bekeuringen voor huftergedrag in het verkeer zijn gestegen.

Stijging met meer dan 120 procent
Volgens RTL nieuws vonden 3,0 procent van de snelheidsovertredingen plaats binnen de bebouwde kom. Bij 299 boetes was de snelheidsovertreding klein: deze boetes werden uitgedeeld aan een automobilist die minder dan vijf kilometer per uur te hard reed. Het totale aantal boetes in de gemeente Meerssen is ten opzichte van 2018 met 123,1 procent toegenomen.

Huftergedrag
RTL nieuws meldt verder dat in de gemeente Meerssen vorig jaar in totaal 115 boetes werden uitgeschreven aan asociale auto­mobilisten voor bijvoorbeeld parkeren op een invaliden­parkeerplaats, spookrijden, rechts inhalen of appen achter het stuur. Ook buiten het verkeer werden mensen in de gemeente Meerssen voor asociaal gedrag op de bon geslingerd. Hier ging het om negen boetes voor wildplassen en baldadigheid en overlast.

Lees vorig bericht

Kijk terug in onze app: De optocht van Bunde

Lees volgend bericht

Communicantjes presenteren zich in de Basiliek