Thema-avond amfibieën en reptielen

Wilt u meer weten over deze dieren, kom dan naar de avond die IVN-Ulestraten organiseert op woensdag 1 april.

Amfibieën ontwaken
Het voorjaar komt dichterbij en dan ontwaken de padden, salamanders en kikkers uit hun winterslaap. Dat zijn amfibieën, een beschermde diersoort. Deze dieren leiden een verborgen leven maar zijn zeer interessant. Kikkerdril kent iedereen wel maar, maar wist u bijvoorbeeld dat een paddenvrouwtje wel 2000 eitjes legt in de vorm van een snoer. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, is een zeer bekend gezegde maar elk amfibie kwaakt ook zoals het gebekt is. Veel mensen hebben amfibieën in hun tuinvijver. Hoe dient men daar mee om te gaan?

Kennismaking met amfibieën uit eigen omgeving
U maakt, via een PowerPoint presentatie, kennis met de amfibieën uit onze eigen omgeving, inclusief hun geluiden. Er wordt ook aandacht besteed aan de reptielen, die in onze omgeving voor komen. De thema-avond begint om 19.30 uur in het IVN-lokaal, D’n Haamsjeut, links onder Gemeenschapshuis d’n Huppel, Dorpsstraat 1 – Ulestraten. Nadere informatie: Wim en Els Derks wimelsderks@hotmail.com of 043 3643740. Wilt u IVN Ulestraten steunen, wordt dan lid via een mail aan: ivn.ulestraten@gmail.com

Lees vorig bericht

Themabijeenkomst BRUG-M: de gemeente Meerssen verder als regiegemeente vraagteken(?) of uitroepteken(!)

Lees volgend bericht

Thema-avond amfibieën en reptielen gaat niet door