Bijzondere poppenverzameling in Bunde


Je bent nooit oud genoeg om iets met poppen te doen. Mevrouw Leunissen uit Bunde heeft er nog heel wat in huis. Het zijn geen gewone poppen maar poppen met een geschiedenis en een bepaalde betekenis.

Santons Deze poppen heten santons en kunnen al 200 jaar oud zijn. Santons betekent ‘kleine heiligen’ en zijn overblijfselen uit de Franse revolutie. De met de hand gemaakte poppen zijn door mensen uit de Provence gebruikt als kerstbeelden.

Geschiedenis In een traditionele Franse santons groep zitten 55 verschillende dorpslieden zoals de blinde man en zijn zoon. Volgens mevrouw Leunissen had iedereen vroeger in Frankrijk wel een santon in huis. De hele poppenverzameling van Mevrouw Leunissen gaat uiteindelijk naar een museum in Zuid-Frankrijk.

Lees vorig bericht

Epilepsie Café regio Maastricht-Heuvelland geannuleerd

Lees volgend bericht

Expositie Moeder Theresa van Calcutta