Expositie Moeder Theresa van Calcutta

Van 27 maart tot en met 2 mei is er in de tentoonstellingsruimte van het heiligdom St. Gerlach te Houthem-St-Gerlach een expositie te zien over het leven van de heilige Moeder Teresa van Calcutta.

Reis door haar leven
De expositie toont een reis door het leven en de spiritualiteit van de stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde geboren in Skopje in 1910 en overleden in Calcutta in 1997. Een reis van een vrouw die met lege handen het hoofd bood aan de armoede welke overheerste in Calcutta. Het wereldwijde symbool van haar liefdesoffer is de witte sari met de blauwe rand.

70 panelen
De expositie bestaat uit 70 panelen. In biografische volgorde trekt het leven van Moeder Teresa aan de bezoeker voorbij, te beginnen bij het leven in het gezin, de religieuze roeping, het begin van de nieuwe congregatie, de eerste stichtingen tot aan de heiligverklaring.

Lees vorig bericht

Bijzondere poppenverzameling in Bunde

Lees volgend bericht

Expositie Moeder Theresa van Calcutta is afgelast