IVN lezing over invasieve exoten

Maandagavond 30 maart organiseert IVN Meerssen een thema-avond over invasieve exoten.

Doordat de mensen over de hele wereld reizen, en  er ook handel gedreven wordt met verre landen, komen er steeds meer exotische planten en dieren in ons land. Ofwel doordat ze ongemerkt meeliften met goederen, zoals de tijgermug, ofwel doordat ze willens en wetens “over de heg” gegooid worden, als men ze niet meer in de tuin of de vijver wil hebben.

Als deze dieren of planten hier goed kunnen aarden, kunnen ze zich vaak ongebreideld vermenigvuldigen, omdat ze hier geen natuurlijke vijanden hebben. Gevolg is dat die mooie plant of dat grappige dier tot een plaag kan uitgroeien en dat hierdoor onze inheemse flora en fauna bedreigd wordt.

Wim en Els Derks hebben zich in dit onderwerp verdiept en geven ons een inkijkje in de gevaren van deze zogenaamde invasieve exoten. De avond wordt gehouden in de Proostenkelder achter de Basiliek van Meerssen. Tijd: 19:30 tot 22:00 uur. Iedereen is welkom en hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen. De entree is gratis, een vrije gave is welkom. Info: Wim Derks 043-3643740

Lees vorig bericht

Angelique van Geel tijdelijk gemeenteraadslid voor BRUG-M

Lees volgend bericht

IVN lezing over invasieve exoten is afgelast