Coronavirus: leerling en leraar Stella Maris College uit voorzorg in thuisisolatie

Een van de ouders van een leerling van het Stella Maris College is besmet met het Coronavirus. De leerling is volgens de school zelf niet besmet en blijft uit voorzorg 2 weken thuis. Ook een docent is uit voorzorg door de huisarts in thuisisolatie geplaatst. De docent is op een plek geweest waar het virus is vastgesteld. Ook bij deze docent is zelf geen Coronavirus vastgesteld. De school blijft gewoon open. Ze volgen strikt de adviezen van het RIVM en de GGD op. Aldus het Stella Maris College.

Besmettingsgevaar
De leerling waarvan de ouder besmet is, was gisteren nog op het Stella Maris aanwezig. De GGD ziet geen aanleiding om verder contactonderzoek uit te voeren. Als de GGD oordeelt dat het besmettingsgevaar is geweken mag de leerling weer naar school.

Excursies
De excursies die naar het buitenland waren gepland zijn uitgesteld. Het gaat om excursies naar Parijs & Berlijn die in maart zouden plaatsvinden. De school vind de situatie te onzeker om het risico te lopen dat docenten en leerlingen het virus op lopen en in quarantaine worden geplaatst ver van huis. Enkele ouders hadden de school al ingelicht dat hun zoon of dochter niet meer mee op excursie kon gaan vanwege zo’n risico’s op quarantaine.

Lees vorig bericht

Rondje Jekerdal met IVN Meerssen via Cannerberg en St.Pietersberg is afgelast

Lees volgend bericht

Rondje Jekerdal met IVN Meerssen via Cannerberg en St.Pietersberg