Rondje Jekerdal met IVN Meerssen via Cannerberg en St.Pietersberg

Zondag 5 april kunnen belangstellenden met 2 IVN-gidsen van IVN Meerssen een rondje Jekerdal lopen. Begin- en eindpunt van deze dagwandeling is de parkeerplaats van Chateau Neercanne.

Mooie uitzichten
De wandeling is ongeveer 10 km lang en wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap en van verschillende kanten mooie uitzichten. De wandeling gaat over de Cannerberg, passeert het Milleniumbos en Hoog Canne, waar enige jaren geleden een archeologisch project werd uitgevoerd en een Bandkeramische nederzetting werd gevonden. Verder gaat het langs wijngaarden en de wijnboerderijen Apostelhoeve en Hoeve Nekum. De wandeling leidt verder langs de Enci met een mooi uitzicht op de afgravingen.  Ook het Poppelmondedal wordt aangedaan, dat bekend is om zijn Flora.

Hoogteverschillen
Tijdens deze wandeling kan men het Jekerdal vanuit verschillende hoeken beter leren kennen.  Kortom een prachtige wandeling waarin natuur, cultuur en historie samenkomen. Ondanks enkele hoogteverschillen is de wandeling niet zwaar. Sommige paden kunnen na een regenperiode drassig zijn en er zitten wat hoogteverschillen in. Stevige schoenen zijn zeker aan te raden. Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden en iedereen is welkom.

Stevige schoenen aangeraden 
Er wordt vertrokken om 9:30 uur vanaf de parkeerplaats achter station Meerssen (zo mogelijk carpoolen). De wandeling start om 10 uur vanaf de parkeerplaats van Chateau Neercanne. Halverwege de wandeling is een pauze ingelast. Stevige schoenen zijn aangeraden. Iedereen is welkom. Deelnemers aan de wandeling hoeven geen lid te zijn van IVN Meerssen. Aanmelden is niet nodig. Contactpersonen  voor deze wandeling zijn Geerd Hovens 043-3646026 of 06-29092319 Jeanne Lam 043-3649012 of 06-20203576.

Lees vorig bericht

Coronavirus: leerling en leraar Stella Maris College uit voorzorg in thuisisolatie

Lees volgend bericht

Experiment gepersonaliseerd leren Stella Maris College mislukt