Maatregelen Bisdom Roermond gelden ook voor parochies gemeente Meerssen

Het Bisdom Roermond heeft met onmiddellijke ingang extra maatregelen afgekondigd in verband met het coronavirus. Deze maatregelen betreffen ook de parochies binnen de gemeente Meerssen. Zo zijn er geen missen op zaterdagavond en zondag. Vormselvieringen en presentatievieringen voor communicanten worden afgelast. De maatregelen duren tot 31 maart.

Dopen en uitvaarten in kleine kring
Dopen en uitvaarten vinden plaats in kleine kring en worden sober gehouden. Er mogen niet meer dan 100 mensen aanwezig zijn. Hier adviseert het Bisdom dat de gelovigen niet dicht bij elkaar gaan zitten of staan in de kerk. Daarnaast ontraad het bisdom alle andere samenkomsten, zoals het koffie drinken na vieringen, koorrepetities en catechetische bijeenkomsten.

Missen doordeweeks
Het bisdom geeft wel aan dat missen en andere vieringen doordeweeks door kunnen gaan. Hier komen meestal minder dan 100 gelovigen bij elkaar. Eerdere maatregelen blijven gehandhaafd. Zo wordt alleen de Hostie in de hand gegeven en is er geen wijwater in de wijwaterbakken.

Lees vorig bericht

Experiment gepersonaliseerd leren Stella Maris College mislukt

Lees volgend bericht

Het Gäöls Project Koor “Do You Remember” gestart