Burgemeester: “Probeer last te verdelen”

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz roept op vooral te letten op de kwetsbare en oudere dorpsgenoten. Als gevolg van verschillende maatregelen rondom het voorkomen van verspreiding van het Coronavirus driegt deze groep extra getroffen te worden. Ook alledaagse zaken gaan vanaf nu anders.

Actualiteit
Clermonts maakt deel uit van de Veiligheidsregio Limburg Zuid. Ze staat in nauw contact met haar collega burgemeesters uit de omliggende gemeenten. Er is onderling dagelijks contact en zodra er aanleiding voor is, zal er extra berichtgeving plaatsvinden. Vooralsnog houdt de gemeente de landelijke maatregelen en protocollen aan.

Oproep
Omdat een zekere vorm van maatschappelijke isolatie van ouderen en alleenstaande op de loer licht door de ontstane situatie, roept de burgemeester medeburgers op de helpende hand te bieden. “Je kunt je buur meenemen om een stukje te wandelen of vragen of je wat boodschappen kunt doen” aldus Clermonts.

Andere maatregelen
Het gemeentehuis is weliswaar geopend maar er wordt gevraagd hier zo min mogelijk gebruik van te maken. Indien mogelijk, moet zo veel mogelijk telefonisch of digitaal afgehandeld worden.
Volgens de gemeente zijn er voor de komende weken geen aanvragen bekend voor grootschalige evenementen.

Lees vorig bericht

Bypass Watervalderbeek bereikt Stationstraat

Lees volgend bericht

Lege schappen in supermarkten