Eindtoetsen voor groep 8 geschrapt

De centrale eindtoets voor kinderen in groep 8 van de basisschool wordt geschrapt. Minister Slob van Onderwijs heeft dit besloten om de werkdruk voor leerkrachten te verminderen. De leerkrachten hebben het op dit moment druk met het organiseren en geven van thuisonderwijs. Tevens hebben ze het druk met het opvangen van kinderen wiens ouders in de zorg werken.

Minister van onderwijs
Minister Slob van Onderwijs: “We vragen op dit moment heel veel van het onderwijspersoneel. Ik heb erg veel bewondering voor al die leraren en schoolleiders die zich met al hun creativiteit inzetten voor onderwijs aan kinderen die thuis zitten. Dat heeft nu prioriteit voor scholen.”

Schooladvies
Het schooladvies hebben de leerlingen in groep 8 al de afgelopen weken gekregen. Dit schooladvies heeft altijd al zwaarder gewogen dan de resultaten van de centrale eindtoets bij de keuze van een middelbare schoolopleiding.

Lees vorig bericht

Aangepaste dienstregeling treinen

Lees volgend bericht

Activiteiten huiskamer Rothem gaan niet door