Maatregelen kerken verlengd tot en met tweede Paasdag

De bisschoppen van Nederland hebben besloten om de maatregelen in verband met het coronavirus in de kerken te verlengen tot en met Paasmaandag 13 april. Dit houdt in dat er in de weekenden en in de Goede week geen vieringen zijn.De maatregelen gelden ook voor de parochies in de gemeente Meerssen.

Goede week
Ook zijn er geen vieringen in de Goede week en met name op Palmzondag, Witte Donderdag Goede vrijdag en de twee Paasdagen. Uitvaarten en dopen worden wel gehouden maar dit gebeurt in besloten kring met alleen de naaste familie.

Kerken open houdt afstand
De kerken blijven waar mogelijk open en toegankelijk om te bidden of een kaars op te steken. Vraag aan de bezoekers is om daarbij afstand te houden tot andere kerkgangers en indien men verkouden is niet te komen maar thuis te bidden.

Lees vorig bericht

Tijdelijke bijstandsregeling voor ondernemers en zzp’ers

Lees volgend bericht

Breng mondkapjes naar de brandweer