Tijdelijke bijstandsregeling voor ondernemers en zzp’ers

Stock foto

Het kabinet heeft dinsdag 17 maart besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast de gezondheid ook banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Versoepelde tijdelijke bijstand voor zzp’ers
Een van de maatregelen is een tijdelijke, versoepelde regeling om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Deze regeling wordt uitgevoerd door gemeenten. De bijzondere bijstand voor zelfstandigen gebeurt voor Maastricht, de Heuvellandgemeenten, Sittard-Geleen, Stein, Beek en uitvoeringsorganisaties ISD BOL en Kompas door Sociale Zaken Maastricht Heuvelland in Maastricht.

Neem nu nog geen contact op met de gemeente
Zoals door Minister Koolmees benadrukt, wordt gevraagd aan zzp’ers om nu nog geen contact op te nemen met de gemeente, omdat tijd nodig is om de regeling in de praktijk te brengen. Uiteraard werken de gemeentes er momenteel aan om de nodige voorbereiding te treffen. Zz’prs houd de komende dagen de website van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland in de gaten, wij houden u daar op de hoogte van de regeling.

Andere informatie en advies voor zzp’ers
Bij andere vragen over het coronavirus kunnen bedrijven kijken op Rijksoverheid.nl/coronavirus of op het RIVM. Of ga naar de website van de Kamer van Koophandel. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117. De Kamer van Koophandel heeft het Coronaloket voor ondernemers geopend. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Het loket is ook te bereiken via 0800 2117.

Lees vorig bericht

Meer bekeken: Wim Wanders van bokskampioen tot profwielrenner

Lees volgend bericht

Maatregelen kerken verlengd tot en met tweede Paasdag