Een jaar huiskamer van Rothem

Een jaar geleden 23 maart was de opening van de huiskamer in Rothem. Dit jaar bij het een jarig bestaan wilde de huiskamer iets extra doen voor de trouwe bezoekers. Het feest gaat niet door omdat het corona virus heerst en ook de huiskamer aan de regeltjes moeten houden. In het begin na de opening was het voor best spannend hoe gaat het lopen ? komen er veel mensen? Melden zich nog wat extra vrijwilligers aan? Op al deze vragen kan de huiskamer ja zeggen.

In een jaarterugblik schrijft de huiskamer: “op maandag zijn we altijd met een gezellige groep mensen bij elkaar, er wordt gekaart gehaakt en gebreid maar vooral gekwebbeld. We hebben het kienen opgestart de eerste keer waren er buiten onze vaste mensen zes mensen die extra kwamen voor het kienen nu komen er al ong. 30 mensen, het eten op die dag, wat we voor een prikje aanbieden loopt ook super en is best gezellig zo met z’n alle aan tafel.”

De huiskamer schrijft verder in hun terugblik: “de sinterklaasmiddag was super gezellig en zeer geslaagd dit gaan we het komend jaar zeker weer doen. De workshop bloemen etc. gaat ook heel goed soms moeten we wel eens stop zeggen omdat we zelfs te veel aanmeldingen krijgen. Ook onze naaisters zijn druk bezig geweest het afgelopen jaar ze hebben menig broekje korter gemaakt.”

Qua vrijwilligers heeft de huiskamer niet te mopperen er hebben zich al weer twee nieuwe mensen aangemeld. Zo is er een vaste hulp voor het koken, naaien en de workshop, vaste mensen voor de maandag middag en met de nieuwe vrijwilligers kan de huiskamer de dinsdagactiviteit gaan uitbreiden en voor de woensdag staat er een wandelmorgen op het programma.

De huiskamer vervolgt hun jaarterugblik met: “dus mensen in een jaar tijd is er veel gebeurt en georganiseerd en we hopen dat we het in de toekomst nog meer kunnen uitbreiden. Heeft U wensen omtrent het programma laat het ons weten en hulp kunnen we altijd gebruiken.”

Verder meldt de huiskamer dat ze bezig zijn om, aan de buitenkant opzij, een overkapping te realiseren voor het parkeren van de scootmobielen zodat deze niet meer in de regen staan.

Helaas moet de huiskamer het eenjarig extraatje uitstellen. De dank van de huiskamer gaat uit naar iedereen die het afgelopen jaar aanwezig was en alle mensen die hun medewerking hebben verleend om “er een super jaar van te maken.” Verder wenst het team van de huiskamer “alle mensen een goede gezondheid toe in deze onzekere gekke periode en hopelijk zien we ons snel weer en tot ziens in de huiskamer van Rothem.”

Lees vorig bericht

Uurtje voor ouderen

Lees volgend bericht

Ruggesteun: momenteel nog voldoende voedsel