Gemeenteraad geeft gezamenlijke verklaring uit

De gemeenteraad van de gemeente Meerssen heeft in verband met de coronacrisisis maandag een gezamenlijke verklaring uitgegeven. De verklaring wordt door alle fracties in de gemeenteraad onderschreven.

Beste inwoners van de gemeente Meerssen,
Op dit moment houdt het Corona-virus de wereld in zijn greep. Ook de gemeente Meerssen wordt getroffen door het Coronavirus. Evenementen worden afgelast en we moeten onze sociale contacten beperken. Een kop koffie drinken bij de lokale horecaondernemer, of een bezoek bij (groot)ouders en familie zit er niet in. Het Coronavirus treft ons allemaal en de gevolgen zijn enorm.

Ondertussen werken de overheden en instanties hard om mensen te helpen en te ondersteunen. Ook de gemeente Meerssen doet er alles aan om ons gezamenlijk door deze zware tijd heen te helpen.

Zoals u wellicht al vernomen heeft, vinden er vanwege het Coronavirus en de door het Rijk opgelegde maatregelen momenteel geen bijeenkomsten van de gemeenteraad plaats. Dat betekent niet dat de leden van de gemeenteraad niet betrokken zijn bij de huidige situatie. De gemeenteraad staat in nauw contact met de burgemeester en wethouders van de gemeente Meerssen en wordt constant geïnformeerd over de stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus.

Met betrekking tot de uitgevaardigde rijksmaatregelen doen wij een dringend beroep aan alle inwoners van de gemeente Meerssen om deze serieus te nemen.

De gemeenteraad van Meerssen wil met dit bericht alle mensen in vitale functies, die zich ongelofelijk inzetten voor de samenleving sterkte, kracht en saamhorigheid toewensen. Wij spreken ons diepe respect uit voor het werk dat jullie verrichten.

Aan iedereen, jong en oud, willen wij laten weten dat wij aan jullie denken en wij wensen jullie veel naastenliefde toe in deze moeilijke en eenzame tijd.

En speciaal aan de personen en hun naasten die getroffen zijn door het virus wensen wij veel beterschap, kracht en een voorspoedig herstel toe.

Zorg voor elkaar en durf – daar waar nodig – om hulp te vragen. Als inwoners van de gemeente Meerssen moeten we er juist nu voor elkaar zijn.

Wij zijn er voor jullie!

Namens de voltallige Gemeenteraad van de gemeente Meerssen,

Fractie BRUG-M 
Tiny Gorissen, Gerrit van der Bijl, Jacques Arntz, Sjraar Hovens.
Fractie Lokaal DNA
Bjorn Molling, Hay Dolmans, Bert Ummels
Fractie CDA
Agnes Jonkhout, Dani in de Braekt, Jack Aarts 
Fractie Kijk!!!
Andreas Pohle, Helmie Smeets, Marcel Dassen
Fractie FOCUS 
Roger Thijssen, Björn Hendriks 
Fractie Het Origineel
André Gruyters,Peggy Laugs

Lees vorig bericht

Eindexamenkandidaat: ”Het wordt niet afgesloten”

Lees volgend bericht

Nieuwe directeur voor Stella Maris College