Plannen gemeente: autoluwe markt en blauwe zone

De Markt in Meerssen moet aantrekkelijker worden, beter aansluiten op fiets- en wandelroutes en moet een uitnodigende ruimte bieden aan activiteiten die Meerssen een impuls geven. Een greep uit een aantal zaken van de plannen over de herinrichting van de Markt. Hierbij behoort ook het parkeerbeleid.

Parkeerplaatsen
De parkeermogelijkheid die de Markt nu nog biedt moet op termijn verplaatst worden naar de voormalige schoollocatie aan de Gansbaan. Ook is het de bedoeling dat de Markt autoluw wordt. Het centrum van Meerssen moet beter verbinden met haar omgeving.

Parkeren Centrum
Ook naar het parkeerbeleid van het centrum wordt gekeken. Er dient te worden voorkomen dat in het centrum parkeerplaatsen teveel gebruikt worden door zogenaamde “langparkeerders”. Daarom wil de gemeente een de blauwe zone invoeren. Nu mag bij een blauwe zone maximaal anderhalf uur betaald geparkeerd worden. Gekeken wordt naar de mogelijkheid om in een blauwe zone de eerste anderhalf uur gratis te parkeren en daarna pas parkeerkosten te rekenen.

De plannen moeten wel nog voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 13: nieuwe noodverordening, kapsalons & weekmarkt

Lees volgend bericht

Berenjacht ook in Meerssen