De verstrooide professor quarantaine scouting speurtocht

Scouting Bunde heeft een speurtocht georganiseerd voor de kinderen van Bunde en omstreken. Omdat de wekelijkse club niet door kan gaan is scouting op zoek gegaan om de kinderen toch op een leuke manier actief te houden en buiten bezig te zijn.

In eigen tijd
Scouting heeft een tocht uitgezet die iedereen in zijn eigen tijd en met zijn eigen gezin kan lopen. De speurtocht start bij het scoutinggebouw in Bunde. Hier volgt door middel van een kaartje de eerste instructie. Gaandeweg de tocht krijgen de deelnemers via kaartjes meer instructies.

Professor Ohno ’t Plofski
In de speurtocht zit een verhaal verwerkt van professor Ohno ’t Plofski. Een professor die een uitvinding aan het maken was voor de kinderen, maar deze is ontploft. Bij die ontploffing zijn een aantal spullen van de professor kwijt geraakt: zijn huisdier Fret Retteket, zijn labjas, zijn vervoersmiddel, de Spacescooter en zijn uitvinding. Tijdens de speurtocht moeten de kinderen uitkijken naar deze spullen zodat de professor weer verder kan met zijn uitvinding.

Oudere kinderen
Ook voor de oudere kinderen zijn er elementen toegevoegd, zodat het ook uitdagend voor hen is. Als ze een kompas hebben kunnen ze deze gebruiken. Ook is pen en papier nodig voor de oudere kinderen om de tocht te lopen. Tijdens de tocht wordt kort uitgelegd hoe de tochttechnieken uitgevoerd moeten worden. Als de tochttechnieken niet lukken, kunnen de deelnemers de andere aanwijzingen volgen.

Neem de geldende regels in acht
Houdt tijdens de speurtocht wel de geldende regels in acht. Loop de speurtocht niet in groepen en houdt 1,5 meter afstand van elkaar

Lees vorig bericht

Eeuwfeesten Martinuskerk en kasteel afgelast

Lees volgend bericht

Huiskamerproject Rothem: Corona gooit roet in het eten