Oud-directeur Stella Maris besmet & onderzoek uitgesteld

Peter Overgaauw, sinds mei 2019 de interim directeur van het Stella Maris College, heeft zijn werkzaamheden vanwege gezondheidsredenen sneller moeten beëindigen dat verwacht. Hij is besmet met het coronavirus. Vanaf 1 april neemt John Hausmans zijn taken over als directeur.

Herstelonderzoek inspectie uitgesteld
Het vervolg van het herstelonderzoek van de Onderwijsinspectie, wat nog altijd in volle gang is, is tevens uitgesteld. Oorspronkelijk zou dit plaatsvinden op 7 april, maar kan door de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus nu niet plaatsvinden. Een nieuwe datum is nog niet bekend. Overgaauw geeft in zijn uitleg naar leerlingen en ouders aan dat het hierdoor makkelijker is om de wisseling van directeurschap daarom nu te laten plaatsvinden. Tevens zegt hij dat vanuit het Stella Maris College de belangen voor de leerling voorop staan, juist in deze crisis. “Ik wens u en uw zoons en dochters een goede gezondheid toe en sterkte voor de komende periode waarin van jullie allen veel gevraagd wordt.” aldus Overgaauw.

Verbinding
John Hausmans, voorheen regiodirecteur, geeft aan dat zijn start als directeur een merkwaardige start is vanwege het coronavirus en het afstandonderwijs. Echter, deze crisis maakt duidelijk dat ondanks de afstand, er verbinding gezocht wordt. Hierdoor ontstaan nieuwe en andere vormen van samenwerking. Dit is volgens hem een positieve ontwikkeling voor de school.

Lees vorig bericht

Coronacrisis: hoe anders is het nu

Lees volgend bericht

Ouderen volgen optreden vanaf balkon