De Ruggesteun vraagt ondersteuning

Ruggesteun regelt al jaren de voedselbank van Meerssen. Meerssenaren, Gemeente en bedrijven geven steun waardoor de Ruggesteun dit werk kan doen. Door de Coronacrisis is de Ruggesteun voor de aanlevering van goederen en voedselpakketten gesloten om zoveel mogelijk contacten te vermijden. De voedselbank blijft wel open voor haar cliënten. Dat is zelfs meer dan ooit noodzakelijk omdat mensen die, onder normale omstandigheden ondersteuning hard nodig hebben vaak ook het hardst worden getroffen bij een dergelijke crisis. Ruggesteun verwacht zelfs dat, net zoals al landelijk wordt gezien, er meer mensen afhankelijk worden van noodzakelijke ondersteuning in de vorm van voedselpakketten.

Oproep tot actie
Om die reden is de Ruggesteun een actie begonnen door in de media oproepen te doen om hen te ondersteunen. Op dit moment kan dat het gemakkelijkst op drie manieren. Allereerst door direct geld te storten op rekeningnummer: Stichting Ruggesteun NL60RABO0302983325. Ze zijn heel dankbaar voor iedere steun en elke euro wordt besteed aan inkoop van voedselpakketten.

Inleveren statiegeldbonnetje
Een tweede mogelijkheid is bij AH Bunde. Vanaf 1 april kunnen mensen bij deze supermarkt hun statiegeld bonnetje doneren aan de Ruggesteun.

Doneren in offerblok Basiliek
De derde mogelijkheid is om geld te doneren in een offerblok die hiervoor geplaatst is in de basiliek

Hulpvraag?
Ruggesteun staat voor de mensen die echt moeilijk zitten en steun nodig hebben in de vorm van voedsel, kleding, fietsen. Zij vinden dat in Meerssen niemand honger moet lijden en daarom doet de Ruggesteun dit werk al jaren. “Mocht u door de crisis in financiële moeilijkheden raken en daardoor niet meer in staat zijn uw dagelijkse inkopen (eten) te kunnen doen, dan kunt u u een beroep op ons doen 043-3649494.”

Lees vorig bericht

Zaterdag nieuwe verkooplocatie potgrondactie

Lees volgend bericht

Weekend vrij rustig verlopen: 10 bekeuringen uitgeschreven en thuisfeest beëindigd

2 Comments

Comments are closed.