Gemeente: “Paasdagen zijn goed verlopen”

De gemeente Meerssen laat aan Meer Vandaag weten dat de paasdagen goed zijn verlopen. “Het was rustig. Bij de winkels, verkooppunten van o.a. ijs en afhalen bij eet- en drinkgelegenheden houdt iedereen zich netjes aan de richtlijnen.” Door het goede weer van het paasweekend bestond er een kans dat meer mensen naar buiten zouden gaan of in groepjes elkaar zouden opzoeken.

Jongeren
Echter, niet alle jongeren volgen de richtlijnen op. De gemeente laat weten: “Voor jongeren geldt hetzelfde als voor iedereen: ook zij kunnen het coronavirus oplopen en overdragen aan hun ouders, grootouders of vrienden. Dus wij roepen nogmaals op: houd je aan de regels! Houd afstand en ga niet met groepjes ergens rondhangen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!”

Afval dumpen
Tijdens het paasweekend waren er 8 ambtenaren van de gemeente die extra deden controleren of iedereen zich aan de maatregelen hield. Tijdens hun rondes kwamen ze veel afval tegen dat door mensen gedumpt was. Ook hier worden stevige boetes voor uitgedeeld. De gemeente vraagt om contact op te nemen als u ziet dat afval gedumpt wordt. Dat kan door het gmeentelijke Klant Contact Centrum te bellen, tel. 14 043.

Lees vorig bericht

Kijk terug Uitgelicht: Detailhandel, waar komt het virus vandaan & positiviteit

Lees volgend bericht

Vier het Leven brengt sociale contacten en cultuur naar de huiskamer van Limburgse senioren