Realisatie speeltuin Eburonenpark vertraagd

Stock foto

Uit een brief aan de gemeenteraad blijkt dat de bouw van het nieuwe speeltuintje in het Eburonenpark in Rothem met minimaal twee maanden vertraagd is. Het was de bedoeling om vóór de zomervakantie te starten met de realisatie van dit speeltuintje.

Onderzoeken vertraagd.
Op 9 december 2019 werd de raad geïnformeerd over de plannen voor de realisatie van een speeltuin, dit ter vervanging van speeltuin Het Romeintje. De afgelopen maanden is volop onderzoek gedaan naar de bodemkwaliteit, Stikstof, Flora & Fauna en Archeologie. Uit de metingen is gebleken dat Stikstof geen belemmering vormt. De toets bodemonderzoek heeft echter een vertraging opgelopen door drukte in de laboratoria.

Hazelworm
Bij het Flora en Fauna onderzoek is gebleken dat er rekening gehouden moet worden met hazelwormen, een slangensoort dat wettelijk beschermd is. Er zal op last van de Provincie in mei  een nader onderzoek worden uitgevoerd naar het leefgebied van deze hazelworm, daarna zullen de hazelwormen eventueel in de periode juli-augustus  worden weggevangen.

Wonen Meerssen
Ten aanzien van de plannen heeft wonen Meerssen inmiddels een bijdrage van 45.000 euro toegezegd en er is een subsidie bij provincie Limburg aangevraagd.

Lees vorig bericht

Vier het Leven brengt sociale contacten en cultuur naar de huiskamer van Limburgse senioren

Lees volgend bericht

Boerderijwinkel helpt harmonie Geulle met verkoop potgrond