Afhaalbieb en bezorgbieb bij Bibliotheek Meerssen

De bibliotheek van Meerssen heeft afgelopen donderdag de AfhaalBieb of BezorgBieb gelanceerd. Hier kunnen leden van de bibliotheek maximaal vijf boeken per keer bestellen. De medewerkers van de bibliotheek zoeken de boeken bij elkaar en geven een seintje wanneer de tas met boeken klaarstaat.

Voor leden van de bibliotheek
De service is bedoeld voor alle leden van Bibliotheek Meerssen. De BezorgBieb is uitsluitend voor mensen die tot de risicogroep behoren en het huis niet kunnen of mogen verlaten. Ken je iemand die graag leest, maar waarbij online lezen niet lukt, bied dan je hulp aan en/of wijs hem of haar op deze service.

Boeken uitzoeken via de catalogus
Mensen zoeken zelf via de catalogus op  www.bibliotheekmeerssen.nl  maximaal vijf boeken die aanwezig zijn bij Bibliotheek Meerssen uit en bestellen de boeken via mail of per telefoon voor de AfhaalBieb óf BezorgBieb. Vervolgens maakt de bibliotheek per mail of telefoon een afspraak voor het ophalen of bezorgen van de bestelling. Bij het afhalen staat een plastic tas klaar in de entreehal van Bibliotheek. Bij bezorging wordt de tas met boeken, op het afgesproken moment, contactloos bezorgd.

Lees vorig bericht

Coronacrisis vertraagt besluit regie-organisatie Meerssen-Maastricht

Lees volgend bericht

Burgemeester Clermonts: “Ik schrok me echt wezenloos.”