Burgemeester Clermonts: “Ik schrok me echt wezenloos.”


In het wekelijkse gesprek met onze omroep heeft Burgemeester Mirjam Clermonts laten weten dat de Paasdagen heel goed zijn verlopen. Door het goede weer van het paasweekend bestond er een kans dat meer mensen naar buiten zouden gaan of in groepjes elkaar zouden opzoeken. De burgemeester is wel geschrokken over het aantal zwerfafval.

Afvaldumpingen
In het Paasweekend liepen de toezichthouders van de gemeente tegen een hoop zwerfafval aan. Mensen hadden in grote getalen hun afval in de natuur gedumpt. Ook in de veiligheidsregio viel het op dat er in het Paasweekend een hoop afval is gedumpt. De veiligheidsregio is een samenwerkingsverband tussen burgemeester en onder andere, de GGD, politie en brandweer.

De Burgemeester kwam met de volgende reactie op Facebook:

https://www.facebook.com/burgemeestermeerssen/posts/2618327178449289


Als ik boos ben, zijn we collectief boos. En als ik dat collectief maak kunnen meer mensen rondkijken of ze soms iemand zien lopen.

Burgemeester Mirjam Clermonts

Afgesloten heuvelland
Het vermeende waterbedeffect, dat mensen die niet meer in het heuvelland mogen komen vervolgens naar Meerssen zouden kunnen komen, heeft niet plaatsgevonden. Volgens de Burgemeester hebben de mensen zich ook tijdens de paasdagen heel goed gedragen.

Lintjesregen:
Door de maatregelen in verband met het Coronavirus mogen er tot 1 juni 2020 geen Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt. De jaarlijkse Lintjesdag gaat door máár in aangepaste vorm. Dat betekent dat de burgemeester alle inwoners die een Koninklijke Onderscheiding ontvangen op 24 april 2020 vóór 13.00 uur belt. De daadwerkelijk uitreiking van de versierselen gebeurt dan op een later moment. Wanneer dit precies is, is afhankelijk van het verloop van het Coronacrisis.

Woningsdag
Ook Koningsdag, wat dit jaar eigenlijk in Maastricht plaats zou vinden, gaat in aangepaste vorm door. Vandaar de nieuwe naam: “Woningsdag”.

Lees vorig bericht

Afhaalbieb en bezorgbieb bij Bibliotheek Meerssen

Lees volgend bericht

NU LIVE: De zondagmis vanuit de Basiliek