Haal je kookdiploma met de Schoolkok

Koken is leuk en het is hartstikke handig om te leren. We eten allemaal drie maaltijden per dag en vaak nog een paar tussendoortjes. Als je leert koken, kun je lekkere gezonde maaltijden maken. Je kunt nu gratis je kookdiploma halen met de Schoolkok.

Voor wie is het kookdiploma bedoeld?
Het is bedoeld voor iedereen het leuk vindt om te koken. Bij mijn kooklessen laat ik kinderen vanaf 7 jaar met een schilmes snijden, kinderen vanaf 11 jaar kunnen met een koksmes snijden. Dit zijn algemene richtlijnen. Ieder kind is anders: de een kan zich beter en langer concentreren dan de ander. Laat uw kind altijd onder uw toezicht koken.

Wanneer krijg je je diploma?
Je kunt zelf kiezen welke gerechtjes je wilt maken. Kies er tenminste drie. Maak foto’s terwijl je bezig bent in de keuken en/of van het eindresultaat. Stuur deze foto’s met je naam naar hanneke@deschoolkok.nl. Je ontvangt dan je digitale kookdiploma met je naam erop in je in-box.

Tip voor ouders
Als je je kinderen wilt enthousiasmeren om aan de slag te gaan in de keuken, begin dan klein. Laat ze niet meteen een hele maaltijd laten maken. Maar laat je zoon/dochter een eenvoudig gerechtje maken, waarmee ze een succes-ervaring hebben. Zo gaan ze het vanzelf leuk vinden en vragen om vaker te koken.

Heb je de smaak te pakken? Ga dan door met je kookdiploma
Hierbij zijn er geen video’s meer, maar ga je koken aan de hand van een recept. De recepten zijn duidelijk stap-voor-stap beschrijvingen, waarbij je in de linker kolom kunt afvinken wat je al gedaan hebt. Meer info is te vinden op: https://www.deschoolkok.nl/haal-je-kookdiploma-met-de-schoolkok/

Lees vorig bericht

Verkoop potgrond op twee plaatsen

Lees volgend bericht

Romeintje: deur staat nog altijd op een kier