Basisscholen openen op 11 mei; andere maatregelen verlengd

Het kabinet heeft in een persconferentie vanavond bekend gemaakt dat de basisscholen op 11 mei weer open mogen. Dat geldt ook voor het speciale basisonderwijs en de kinderopvang. Evenementen worden tot september verboden. De overige maatregelen worden verlengd tot 20 mei.

Basisscholen
Rutte gaf als voorbeeld: De scholen zouden iedere dag open kunnen gaan voor de ene helft van een klas, de dag daarna krijgt de andere helft van de klas les. De middelbare scholen gaan waarschijnlijk op 1 juni open.

Sporten
Ook mogen kinderen tot en met 12 jaar vanaf 28 april weer in teamverband trainen. Verder mogen kinderen tussen de 12 en 18 jaar ook buiten sporten. Maar die moeten wel de 1,5 meter handhaven. De gemeenten gaan zich samen met sportclubs hierover buigen.

Contactberoepen
Er komt geen versoepeling voor contactberoepen (kappers, masseurs, schoonheidsspecialisten, etc) . “‘De onzekerheid voor deze groepen zijn nog te groot. Dat zit vooral in de vraag of persoonlijke beschermingsmiddelen voor deze groep nuttig en nodig zijn”, aldus Rutte.

Lees vorig bericht

Bestelbus in brand gevlogen

Lees volgend bericht

Dit jaar geen kindervakantiewerkweek in Bunde