Wonen Meerssen wil 300 woningen voorzien van zonnepanelen

Foto: archief meervandaag

Wonen Meerssen start binnenkort met het plaatsen van zonnepanelen op de daken van huurwoningen. Zij willen nog dit jaar 300 woningen voorzien van zonnepanelen. Wonen Meerssen betaalt en plaatst de zonnepanelen én zorgt voor het onderhoud. De huurder betaalt maandelijks een bijdrage in de servicekosten. Deze bijdrage is altijd lager dan de opbrengst van de zonnepanelen. Uitgangspunt is dat de woonlasten voor huurders omlaag gaan.

Opwarming aarde tegengaan en besparing energiekosten
Door het plaatsen van zonnepanelen wil Wonen Meerssen meehelpen de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarnaast willen zij de woonlasten voor de huurders laag houden. “Zonnepanelen zijn daar een goed middel voor. Door zelf zonne-energie op te wekken, hoeven huurders (bijna) geen elektriciteit meer af te nemen van een energieleverancier en kunnen zij flink besparen op hun energiekosten.”

Passend aanbod
Wonen Meerssen bekijkt welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. De huurders van deze woningen krijgen vervolgens een passend aanbod. Daarin kunnen zij zien hoeveel zonnepanelen op hun woning passen en wat de besparing op de energierekening zal zijn. “”Met zonnepanelen gaan huurders er dus altijd op vooruit”, aldus Wonen Meerssen.

Lees vorig bericht

KVW Meerssen slaat een jaartje over

Lees volgend bericht

Negen dagen geen treinverkeer tussen Sittard en Maastricht