Negen dagen geen treinverkeer tussen Sittard en Maastricht

Foto: archief meer vandaag

Van 2 tot en met 10 mei wordt er gewerkt op diverse locaties aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. Met een ombouwtrein worden in deze periode dwarsliggers en ballast vanaf de Roggeveldstraat in Bunde tot net voorbij het station Beek-Elsloo vernieuwd. De ombouwtrein verwijdert de oude dwarsliggers en plaatst nieuwe. Ook wordt de overweg Roggeveldstraat in Bunde vernieuwd.

Stop en snelbussen
Van zaterdag 2 mei tot en met zondag 10 mei, rijden er geen treinen op het traject Sittard – Maastricht. Ook de NS intercity rijdt dan niet tussen Sittard en Maastricht. Arriva zet stopbussen in en NS snelbussen. Reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen gebruik maken van reguliere stadsbussen en de overige treinen van Arriva naar Maastricht Randwyck.

Langere reistijd
Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met langere reistijd en de reis van tevoren te plannen. Dit kan via de websites en apps van NS en Arriva. Meer informatie kun je ook opvragen bij de Servicepunten op het station van Sittard en Maastricht.

Reis alleen als het noodzakelijk is
Voor het reizen met het ov geldt onverminderd: reis alleen als dat noodzakelijk is en blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Bij zowel de uitvoering van de werkzaamheden aan het spoor als bij het vervangend vervoer wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Arriva en NS vragen reizigers zich goed te verspreiden over de gereed staande bussen en in te stappen bij de deur in het midden van de bus om voldoende afstand te kunnen houden. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis.

Lees vorig bericht

Wonen Meerssen wil 300 woningen voorzien van zonnepanelen

Lees volgend bericht

Tien Koninklijke onderscheidingen in de Gemeente Meerssen