Verdachte verklaart: stem in hoofd gaf opdracht tot moord

1Limburg en de Limburger melden dat de 48 jarige man uit Bunde, die verdacht wordt van de moord op zijn moeder, verklaart heeft dat hij deze moord in opdracht van een stem in zijn hoofd heeft gepleegd.

Verklaring bij rechter-commissaris
De verdachte verklaarde dit tijdens een verhoor bij de rechter-commissaris. De stem in zijn hoofd zou geruime tijd weg zijn geweest, maar net voor de moord weer zijn teruggekeerd. Vervolgens heeft de stem de moordopdracht gegeven. Hij zou zijn moeder door verstikking hebben omgebracht, aldus 1Limburg.

Twijfels bij advocaat
1Limburg meldt verder dat de advocaat van de verdachte sterke twijfels heeft bij de verklaring van zijn cliënt. “Volgens Geertsen is de man onderzocht en blijkt daaruit dat hij verward was toen hij over de moord op zijn moeder verklaarde. Het zou volgens de raadsman goed mogelijk zijn dat de verdachte de moord helemaal niet heeft gepleegd.”

Zelf hulpdiensten gebeld
Op 31 januari werd de vrouw dood aangetroffen in haar woning. De man had de politie gebeld om te melden dat hij in een woning in Bunde een dode vrouw had aangetroffen. Hulpverleners hebben haar geprobeerd te reanimeren maar dat mocht niet baten. De verdachte werd ter plekke aangehouden.

Lees vorig bericht

Uitbreiding en versoepeling regelingen ondernemers

Lees volgend bericht

Kijk terug: Uitgelicht – verenigingen & stichtingen, evenementen en dodenherdenking