Sportclubs in Meerssen mogen weer langzaam opstarten


Op 21 april is besloten door het kabinet dat sportverenigingen, mits na het nemen van voorzorgsmaatregelen omtrent de corona, weer mogen starten met trainen. Dit blijkt toch nog niet zo gemakkelijk te zijn als gedacht. En dan is er ook nog eens het verschil tussen een buitensport, zoals bijvoorbeeld voetbal of hockey, en een zaalsport zoals handbal.

HV MIC
Handbalvereniging MIC is voornemens om in de week van 11 mei de trainingen te gaan herstarten. Omdat handbal een zaalsport is en de sporthal gesloten, moest men op zoek naar een locatie. Voetbalclub SV Meerssen biedt de oplossing: er mag bij hun getraind worden op het veld. Rest nog de andere maatregelen: afstand bewaren, in ieder geval bij de jeugd tussen 13 en 18 jaar, zoveel mogelijk eigen materiaal gebruiken en handen en de speelballen zoveel als mogelijk wassen en ontsmetten.

HV Meerssen
De hockey-vereniging moet uiteraard aan dezelfde voorwaarden voldoen, echter zij beschikt over een eigen accommodatie en dus een buitenveld. Ook zij gaan de trainingen starten, in aangepaste vorm. Dit betekent dat in kleinere groepen wordt getraind en 1x per week tot nu toe. De accommodatie heeft meerdere in- en uitgangen, zodat spelers elkaar niet hoeven te kruisen bij betreden of verlaten van het veld. Kleedruimtes, douches en de toiletten blijven gesloten.

BC Meerssen
Basketbalclub Dunatos gaat niet herstarten. Zij geven aan dat de nieuwe maatregelen gericht zijn op de buitensporten en dat de basketbalclub als zijnde zaalsport hier niks mee kan. In een reactie laten ze weten: “daarnaast is basketbal een spelletje waarbij spelers de bal naar elkaar toe passen en op die manier het virus zouden kunnen overdragen. Bovendien dient de gemeente goedkeuring te verlenen voor het opstarten van activiteiten dan wel contact op te nemen met verenigingen m.b.t. het versoepelen van de maatregelen, maar hiervan hebben we nog niets vernomen.”aldus de basketbalclub.

Financiele gevolgen
Iedere vereniging ervaart op haar eigen manier de financiele gevolgen van de huidige situatie omtrent de corona. Waar de hockeyclub normaal inkomsten heeft vanuit de eigen kantine, heeft de handbalclub in de maanden april, mei en juni extra inkomsten door het meewerken aan evenementen zoals Pinkpop, Amstel Gold Race etc. Dit lopen ze nu allemaal mis, terwijl de vaste lasten, zoals bijvoorbeeld bondscontributie of de huur van hal-uren, gewoon doorlopen. Men hoopt dat na de zomer het sportseizoen weer normaal kan starten, anders kan het op de langere termijn wellicht wel eens heel moeilijk gaan worden, aldus de hockey-vereniging.

Lees vorig bericht

Meer Actueel 3-5-2020: creatieve oplossingen, sporten en Synagoge

Lees volgend bericht

Dit jaar geen dodenherdenking in de Synagoge