Stichting Veul Diech Good ontvangt 7500 euro van het Oranje Fonds

Stichting Veul Diech Good biedt hulp aan de armoededoelgroep, maar ook aan zieken, ouderen en gehandicapten in Zuid-Limburg. Vanaf het moment dat ze een stichting werden (eind 2016) tot 1 januari 2020 heeft de stichting voor een kwart miljoen euro hulp geboden aan haar doelgroep.

Noodvoedselpakketten
Stichting Veul Diech Good biedt onder andere hulp met: noodvoedselpakketten, een jaarlijkse kerstpakkettenactie hulp bij het uitvoeren van diensten en materiële hulp (o.a. witgoed). Een hulpaanvraag kan worden gedaan via de website: www.stichtingveuldiechgood.nl

Coronacrisis
Iedereen wordt geraakt door de coronacrisis, de stichting kan alleen activiteiten uitvoeren die volgens de richtlijnen van de veiligheidsregio en het RIVM op een goede veilige manier uitgevoerd kunnen worden. Noodhulp blijft de stichting uitvoeren, tevens loopt al sinds begin maart een levensmiddelenactie via https://www.facebook.com/Stichtingveuldiechgood/ Hier gaat de stichting nog 8 weken mee door.

Extra hulp bieden
Om extra hulp te kunnen bieden tijdens de huidige crisis, ontvangt de stichting een financiële bijdrage van € 7.500, – van het Oranje Fonds, waaraan de stichting zelf € 2.500, – bijdraagt om onderstaande acties mogelijk te maken.

Met dit bedrag gaat de stichting: 
200 boeketten bloemen bezorgen bij eenzame ouderen, in samenwerking met de Zonnebloem;
Worden er 200 cadeaubonnen van € 25,- euro verdeeld onder hun doelgroep, als aanvulling op de wekelijkse boodschappen;
200 kinderen uit de doelgroep verrassen met een door hun samengestelde uitgebreide knutsel box.
Indien deze acties achter de rug zijn wordt er gestart met een bloemetjesactie voor gehandicapten.

Lees vorig bericht

Kabinet versoepelt reeks coronamaatregelen: de belangrijkste op een rij

Lees volgend bericht

Bibliotheek Meerssen opent vanaf 3 juni gedeeltelijk haar deuren