Burgemeester Clermonts: “Wij moeten straks gaan zeggen dit mag wel, dit niet.”

In het negende gesprek van Burgemeester Clermonts met Meer Vandaag verteld ze over het versoepelen van de maatregelen, veerkracht en de Meerssense ondernemers.

Persconferentie
De Burgemeester gaf aan met spanning de persconferentie van afgelopen dinsdag afgewacht te hebben. Ze spreekt over een omslagpunt.
Hiermee bedoeld ze dat er sinds de persconferentie weer wordt gekeken naar dingen die mogen. Toch moet het niet te snel gaan.

Ondernemers
De gemeente heeft afgelopen vrijdag een brief onder de horecaondernemers verspreid waarin ze vraagt naar hoe zij denken over hoe de horeca moet gaan werken in tijden van de 1,5 meter samenleving. Ondertussen hebben de ondernemers op de markt in Meerssen de handen ineen geslagen om een unaniem plan aan de gemeente te presenteren. In de komende tijd zullen de ondernemers met de gemeente (digitaal) rond de tafel gaan zitten om tot een definitief besluit te komen.

Benieuwd naar het volledige plan van de Meerssense ondernemers? Vanaf zondag 10 mei in Meer Actueel.

Verenigingen
Ook neemt de Burgemeester uitgebreid de tijd om haar waardering voor de Meerssense verenigingen uit te spreken. Zo maken ze de plannen: “met grote verantwoordelijkheid”.


De verenigingen leggen het zo ontzettend goed uit dat ik er vertrouwen in heb

– Burgemeester Mirjam Clermonts

Ook geeft ze aan dat ouders en volwassenen een ontzettend grote rol spelen in het verantwoordelijk laten verlopen van de jeugdsport.

Afsluiting
De Burgemeester sluit af met het compliment dat Meerssen goed bezig is en dat ze tevreden is.

Lees vorig bericht

Gemeenteraad mag weer komen vergaderen in de Proosdij

Lees volgend bericht

Kijk terug: Oorlog en Bevrijding herinnerd de Hongerwinter