Gemeenteraad mag weer komen vergaderen in de Proosdij

De gemeente en de eigenaar van Proosdij hebben in april opnieuw onderhandeld om te komen tot een oplossing. Wethouder Gulikers laat weten dat er tijdens deze onderhandelingen geen akkoord is bereikt. Een van de redenen dat men niet tot een akkoord is gekomen heeft o.a. te maken met de afkoopsom. Toch lijkt de gemeenteraad nu weer welkom te zijn om te vergaderen in de Proosdij.

Mondelinge toezegging
De wethouder laat tijdens de Raadadviesvergadering van donderdag 7 mei weten dat de eigenaar mondeling heeft laten weten dat zij de opschorting van de verplichting om daar te vergaderen intrekt. Dit betekent dat in principe de gemeenteraad mag vergaderen in Proosdij. Aldus de wethouder die reageerde op vragen van Bjorn Molling van Oppositiepartij Lokaal DNA.

Opschorting
Als gevolg van de opschorting, eerder dit jaar, moest de gemeente op zoek naar een nieuwe vergaderlocatie. De eerste raadsvergadering, vanuit de Proosdij, zou gepland staan voor februari 2020. Deze werd uiteindelijk verplaatst naar bedrijfskantine van het bestuurscentrum.

Lees vorig bericht

Bibliotheek Meerssen opent vanaf 3 juni gedeeltelijk haar deuren

Lees volgend bericht

Burgemeester Clermonts: “Wij moeten straks gaan zeggen dit mag wel, dit niet.”