Jeugdtheater uitbundig schuift productie Belle en het beest door naar 2021

Door de coronacrisis heeft Jeugdtheater Uitbundig de toneelproductie van Belle en het Beest moeten doorschuiven naar 2021. In hun eigen bericht beschrijft het Jeugdtheater dir als volgt: “Wat waren onze fantastische gemotiveerde spelers  goed bezig, de tekst, de dans en het toneelspel, alles ging als een trein.  De decor en kleding werkgroep was goed op weg. Iedereen had lol en zag de productie van Belle en het beest in oktober wel zitten en toen kwam Corona. Je merkt bij elk clubje en vereniging dat het een enorme impact heeft gehad. Uiteraard zijn we blij dat onze  leden en hun familie in een goede gezondheid verkeren, maar we vinden het ook erg jammer dat we nu al zo lang stil staan. Voor de toekomst zijn er nog heel wat beren op de weg die we moeten trotseren.”

Geen repetities en repetitieruimtes
Sinds de start van Corona heeft het Jeugdtheater niet meer kunnen repeteren aan de productie die zij in oktober op de planken zouden brengen. De afspraken met De Stip te Meerssen, waar het zou plaatsvinden, waren rond en de kinderen hadden er heel zin in. “Helaas hebben we onze repetities tot op heden stop moeten zetten, enerzijds vanwege de quarantaine en omdat onze repetitie ruimte gesloten of niet meer toegankelijk was (De haverput en de basisschool), anderzijds omdat onze leden tussen de  4 t/m 18 jaar zijn. Hiervoor geldt de 1,5 meter maatregel”, aldus het Jeugdtheater.

Toneelstuk met 1,5 meter afstand onmogelijk
Een toneelstuk met 1,5 meter speelafstand vraagt veel aanpassing en is bijna onmogelijk. Maar Jeugdtheater Uitbundig laat het er niet bij zitten. Zij gaan Belle en het beest in 2021 op de planken brengen

Lees vorig bericht

Horeca open op 1 juni: “er is nog veel onduidelijk”

Lees volgend bericht

Gratis beweeguurtje voor basisschoolkinderen uit Meerssen verlengd