Verschil van inzicht over leningenvoorstel College van B&W

Het College van Meerssen wil twee bestaande dure leningen omzetten in goedkopere leningen gezien de lage rentestand. Dat betekent wel een flinke boete maar levert in de toekomst geld op. Het aangaan van de goedkopere leningen is nodig om lucht te krijgen in het exploitatie resultaat van de Gemeente waardoor andere bezuinigingen of belastingverhogingen minder of niet nodig zijn.

Voornemen wel verstandig?
Hay Dolmans van Lokaal DNA, stelde de vraag “of dit voornemen wel zo verstandig was gezien de huidige coronacrisis waarbij zwaar financieel onweer te verwachten is”. Volgens Dolmans kan de rente ook omhoog gaan. “In ieder geval spreken we over een onzekere toekomst.” Jack Arntz van BRUG-M mengde zich in het debat om aan te geven dat juist nu, zoals wethouder Gulikers eerder betoogde, deze omzetting van de lening moest plaatsvinden, omdat op dit moment de rente laag is.

Voorstel aangenomen
Vervolgens ontspon zich een discussie over hoe wij in Nederland en de wereld uit deze crisis kunnen komen. Verschillende standpunten werden verwoord over de economische toestand na Corona waarbij lokaal DNA en BRUG-M tegenover elkaar bleven staan in de voorspellingen. Het voorstel is uiteindelijk door de gemeenteraad aangenomen. 

Lees vorig bericht

Gemeenteraad geeft groen licht voor personeelsuitbreiding

Lees volgend bericht

NU LIVE: de zondagsmis vanuit de Basiliek