Coronamaatregelen: markt wordt parkeervrij

De markt van Meerssen wordt parkeervrij gemaakt. Dat zijn de plannen van de gemeente om de horecaondernemers tegemoet te komen om hun terras uit te stallen op markt zelf. De markt wordt een eenrichtingsweg en is alleen bedoeld om mensen af te zetten. Parkeren op de markt is niet meer mogelijk. Kerkgangers krijgen de mogelijkheid om alleen tijdens kerkdiensten de auto te parkeren op het gele gedeelte voor het gemeentehuis. Personen die slecht te been zijn kunnen zich voor de kerk laten afzetten. Een zogenaamde “kiss en ride zone”.

Geen extra stoelen en tafels
Horecahouders krijgen niet meer stoelen en tafels. Het bestaande terras kan alleen qua vierkante meters uitgebreid worden doordat er plek vrij wordt gemaakt op de markt zelf. Het idee van de horecaondernemers om een tent op de markt te plaatsen is niet mogelijk.

Omliggende straten
Om parkeerproblemen in de omliggende straten te voorkomen is het op de Herkenberg en de Gansbaan alleen nog maar mogelijk voor omwonenden om te parkeren. De omwonenden krijgen een tijdelijke kaart zodat alleen zij daar de auto mogen parkeren. Zo wordt voorkomen dat bewoners geen plek meer hebben om hun auto te parkeren. Het is dus vanaf 1 juni niet meer mogelijk om zonder kaart te parkeren in die straten.

Vergunninghouders
De parkeerplekken voor gymzaal het Beukeböschke zijn dadelijk alleen nog maar bedoeld voor vergunninghouders. De gemeente gaat een aantal extra plekken realiseren naast de vredeskapel.

Streng gehandhaafd
De eerste weken wordt er strenger gehandhaafd op auto’s die niet juist geparkeerd staan of op plekken staan waar alleen bewoners of vergunninghouders mogen staan. Deze worden meteen weggesleept om een zo genaamde “schrikeffect” te creëren.

Daadwerkelijke invoering
De omwonenden hebben maandag 25 mei met de gemeente overleg gehad. Zij hebben suggesties en opmerkingen mogen aandragen en hebben begrip voor de situatie. De beslissing of de maatregelen ook daadwerkelijk zo worden doorgevoerd valt tijdens de collegevergadering dinsdag 26 mei of uiterlijk woensdag 27 mei. De maatregelen gaan in vanaf 1 juni, mits de overheid besluit om de horeca te openen. Deze duren tot 1 september 2020.

Lees vorig bericht

Damesvoetbal in de lift

Lees volgend bericht

Speeltuin St. Joseph opent 1 juni de poorten