Heuvellandgemeenten gaan voor een veilig en leefbaar Heuvelland

De gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul gaan hun krachten bundelen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Zij laten dit donderdagochtend weten bij de presentatie van een integraal veiligheidsplan (IVP) voor het Heuvelland. Het veiligheidsplan beschrijft onder het motto: “de krachten gebundeld voor een veilig en leefbaar Heuvelland” de koers van de Heuvellandgemeenten op het gebied van veiligheid in de periode 2020-2023.

Samenwerking op verschillende gebieden
De hoogste prioriteit in de samenwerking gaat uit naar zorg en veiligheid, toerisme, recreatie, evenementen en ondermijnende criminaliteit. Verder gaat er samengewerkt worden bij veilige en leefbare kernen, jeugd en veiligheid, woninginbraak,  vermogenscriminaliteit, drugsoverlast en veiligheid rond het uitgaan.

Verder overleg in de zomer
De veiligheidsopgaven in het Heuvelland worden complexer en hebben veel overeenkomsten. In de zomer gaan de gemeenten in overleg om de strategische kaders uit het IVP een concrete invulling geven. De verwachting is dat deze invulling eind september 2020 klaar is.

Lees vorig bericht

Huiskamer Rothem gaat weer van start

Lees volgend bericht

Burgemeester Clermonts over heropening horeca en testen