Veerpontje Geulle gaat weer varen

Het veerpontje in Geulle  gaat vanaf 1 juli 2020 weer in de vaart. Nu de grens weer open is worden alle voorbereidingen getroffen om de veerponten op de Maas terug te laten varen. Om de oversteek voor iedereen op een veilige manier te laten verlopen, zullen gebruikers wel enkele maatregelen in acht moeten nemen.

Mondkapje verplicht
In lijn van de maatregelen in het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht als je je op het veerpontje begeeft. Op het veerpontje zelf is 1,5m afstand niet mogelijk. Wie geen mondkapje bij zich heeft, kan er eentje aanschaffen op het veerpontje. Door gepast te betalen wordt fysiek contact met de veerman zoveel mogelijk vermeden. Op de veerstoepen aanschuiven gebeurt met 1,5 m afstand. Door de nodige infoborden en lijnen op de veerstoepen wordt een vlotte start verwacht.

Belgische minister verheugd
Minister Lydia Peeters toont zich verheugd: “Nadat eerder al andere veerponten in Vlaanderen operationeel werden, gaan nu ook de veerponten over de Gemeenschappelijke Maas vanaf 1 juli weer van start. Deze veerponten hebben een uitgesproken toeristisch-recreatief karakter en zijn uitermate aantrekkelijk voor het grensoverschrijdend fietsverkeer en -toerisme. Tijdens de afgelopen periode hebben we massaal de fiets (her)ontdekt, voor onze regio zijn deze veren een belangrijke troef.”

Lees vorig bericht

Rondgang bij de Basiliek voor het Octaaf

Lees volgend bericht

Kunstenaar Demnig legt in november zestien Stolpersteine in gemeente Meerssen