Natriumhypochloriet gelekt bij zwembad Geulle

Foto: Brandweer Meerssen

Brandweer Meerssen laat weten dat gisteravond bij zwembad Geulle de stof Natriumhypochloriet uit een vat is gelekt. “Uit de verkenning kwam naar voren dat het om de stof Natriumhypochloriet 12-16% ging, er circa 500 liter uit het vat was gelekt er geen menging was met andere gevaarlijke stoffen en het meeste gelekte product opgevangen was in de lekbak waarin beide tanks staan.” Aldus de Brandweer.

Metingen
De brandweer heeft in de omgeving metingen gedaan. Daaruit zijn geen verhoogde resultaten gekomen.

Waterwingebied
Het gebied rond het zwembad is ook een waterwingebied. Daarom zijn ook de waterschap en WML gealarmeerd. De bodem waar de stof is gelekt werd verdund met water en de lekbak wordt door een bedrijf afgevoerd.

Lees vorig bericht

Tractor gestolen in Geulle

Lees volgend bericht

Kunstenares Monique Lipsch in nieuwe aflevering Kunstzinnig Meerssen