Milieudefensie Meerssen: wees wijs met water

Stock foto

We hebben weer tropische temperaturen. En hoewel er vorige week veel regenwater is gevallen is het toch zaak om zuinig te zijn met ons kraanwater. Tijdens een hitteperiode wordt er veel kraanwater verbruikt en het is niet ondenkbaar dat het kraanwater op rantsoen zal moeten.

Alle kleine beetjes helpen
Wees wijs met water; alle kleine beetjes helpen: gebruik water uit een regenton om planten water te geven, ramen te wassen, stoep te schrobben. Douche maximaal vijf minuten, gebruik een waterbesparende douchekop en een waterbesparende wc. spoelknop. Poets je tanden niet met een lopende kraan; gebruik een bekertje. Water waar je je groenten in hebt gewassen kun je heel gemakkelijk nog gebruiken om de tuinplanten water te geven.

Ga bewust om met drinkwater
Het is een groot goed dat wij 24 uur per dag voldoende, schoon en veilig drinkwater uit onze kraan krijgen. Maar of dat zo kan blijven? Ga dus bewust om met drinkwater. meerssen@milieudefensie.nl

Lees vorig bericht

ZijActief Moorveld: wanneer kunnen we elkaar weer ontmoeten?

Lees volgend bericht

Maandag 6 juli gaat ontmoetingspunt De Ketel open