Partij Veilig Maastricht over herindeling: “ik denk dat dit toch beter is”

Gemeenteraadslid Tiny Meese, van oppositiepartij “Partij veilig Maastricht” laat bij Meer Vandaag voor de camera weten dat veel Maastrichtse politieke partijen een regiegemeente niet zien zitten. Ook inwoners van Maastricht zagen deze constructie niet zitten. Over een herindeling Meerssen- Maastricht zegt Meese het volgende: “ik denk dat dit toch beter is”. Aldus Meese.

Sjraar Hovens
Binnen de gemeenteraad van Meerssen beginnen raadsleden te twijfelen over de keuze voor een regiegemeente. Raadslid voor coalitiepartij BRUG-M, Sjraar Hovens, die tijdens de besluitvorming over regiegemeente in 2019 vóór stemde lijkt nu tegen de voortzetting naar een regiegemeente te zijn. Dit liet het raadslid weten tijdens de raadsvergadering op woensdag 17 juni tijdens een debat over het bestuurlijk convenant Meerssen-Maastricht .

Hay Dolmans
Hay Dolmans van oppositie Lokaal DNA stemde in oktober nog tegen een regiegemeente maar stemde op 17 juni voor het convenant tussen Meerssen en Maastricht. Tijdens de raadsvergadering werd door de fractievoorzitter Bjorn Molling hiervoor geen reden gegeven. Een dag later laat Dolmans aan De Limburger weten ” Niet halverwege de rit van de trein af te willen springen. Een meerderheid heeft gekozen voor het verder onderzoeken van samenwerking. Dan moet je dat respecteren. Bovendien: Wat moet Maastricht anders wel niet denken?”

Financiële situatie
Eerder deze maand bleek dat er vanaf 2022 een tekort dreigt van meer dan een miljoen. In 2021 blijft de gemeente nog onder het tekort van een miljoen met een tekort van 687.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders vinden dat er nog maar twee mogelijkheden zijn. Zij geven de gemeenteraad twee denkrichtingen mee. Dit zijn het verhogen van de OZB of herindeling. De voortzetting naar de regiegemeente zou geen optie zijn volgens het college.

Lees vorig bericht

Meer Actueel 21-6-2020: Toekomst, politiek van Maastricht & zwembaden

Lees volgend bericht

Huiskamer Rothem gaat wandelen