Supporters stellen Sportakkoord Meerssen vast

De afgelopen maanden hebben sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners van de gemeente Meerssen gewerkt aan de totstandkoming van het Sportakkoord Meerssen. Supporters hebben door het zetten van hun handtekening het sportakkoord vastgesteld.

Lokale vertegenwoordigers
 “Het team van supporters is divers en vertegenwoordigt o.a. lokale (sport)verenigingen, (sport)bonden, basisscholen, kinderopvangcentra, fysiotherapiepraktijken en zorginstellingen uit Meerssen. Daar zijn we trots op!”, vertelt sportformateur Elvera Weusten. “Ondanks de coronamaatregelen is het toch gelukt om supporters het Sportakkoord Meerssen digitaal te laten ondertekenen.”

Meer mensen te laten sporten en bewegen
In het sportakkoord zijn ambities uitgewerkt om meer mensen in de gemeente Meerssen te laten sporten en bewegen. De betrokken supporters willen een gezonde en actieve leefstijl stimuleren en iedereen laten meedoen, van jong tot oud. “Zo krijgt iedereen de kans op een gezond en gelukkig leven.” De ambities zijn vertaald naar concrete acties waar de supporters mee aan de slag gaan. Het sportakkoord wordt ingediend bij Vereniging Sport- en Gemeenten (VSG). Samen met de supporters wil de sportformateur verder aan de slag met de actiepunten uit het sportakkoord. Hiervoor worden werkgroepen van supporters gevormd die acties gaan oppakken en realiseren.

Informatie voor geïnteresseerden
Wanneer mensen meer willen weten over het Sportakkoord Meerssen, kunnen zij terecht bij  sportformateur Elvera Weusten via 06 51754164 of elvera@negen.nl. Willen mensen nog supporter worden? Dan kan dat via: Word supporter.

Foto: Gemeente Meerssen

Lees vorig bericht

De fiets

Lees volgend bericht

Meer Vandaag weer te ontvangen via Ziggo