Twee jeugdlintjes in de gemeente Meerssen

Burgemeester Mirjam Clermonts reikt op vrijdag 3 juli twee jeugdlintjes uit in de Tiendschuur van Kasteel Vliek te Ulestraten. Sjoerd Verbiesen en Joep Volders, beide uit Meerssen, mogen het jeugdlintje in ontvangst nemen. Ook worden de Koninklijke onderscheiding overhandigd aan de mensen die de versierselen eerder dit jaar zouden ontvangen. Vanwege de Coronamaatregelen is deze bijeenkomst niet openbaar.

Sjoerd Verbiesen
Sjoerd Verbiesen (15) is al een aantal jaren als vrijwilliger actief bij Stichting Meer/Vandaag. Al snel liep Sjoerd rond met een camera en hij vindt het super leuk om te filmen in de gemeenschap/omgeving en te zorgen voor mooie beelden. Op dit moment is hij zelfs bezig met het leren regisseren; het kan zo maar zijn dat Sjoerd binnenkort achter de knopjes zit als u naar programma’s van Meer/Vandaag kijkt.

Bedenker programma’s
Samen met andere vrijwilligers bedenkt Sjoerd programma’s voor de omroep. Zo is hij op dit moment bezig met het uitwerken van een spelshow op TV. Sjoerd weet precies wat hij wil en is doelbewust bezig met het maken van televisie. Dat allemaal op deze jonge leeftijd.

Joep Volders
Joep Volders (20) vervult als mantelzorger een zeer belangrijke functie in het begeleiden van zijn vader Luc Volders in diens lange en pittige revalidatieproces. Joep is voor zijn vader een rots in de branding.

Positieve inzet als mantelzorger
Het Coronavirus had ook gevolgen voor de inzet van de professionele begeleiding van zijn vader, waardoor deze meer op zichzelf werd aangewezen. Joep is sindsdien nog intensiever betrokken bij de begeleiding van zijn vader. Joep gelooft in een zo goed mogelijk herstel van zijn vader en die positiviteit spreekt hij niet alleen uit; hij werkt letterlijk keihard mee om dit resultaat te bewerkstelligen. De progressie, die in het herstel van zijn vader is waar te nemen, is daardoor mede te danken aan de begeleiding door Joep. Bovendien is het uitzonderlijk en lovenswaardig dat iemand in de leeftijd van Joep zich als mantelzorger inzet en verdienstelijk maakt. 

Ook uitreiking Koninklijke Onderscheidingen Lintjesdag
Tijdens deze besloten bijeenkomst reikt de burgemeester ook de versierselen (medailles) uit, die behoren bij de Koninklijke Onderscheidingen van Lintjesdag 2020. Vrijdag 3 juli is de landelijke datum voor de uitreiking van deze lintjes.

Lees vorig bericht

Afsluiting Sint Catharinastraat Ulestraten

Lees volgend bericht

Burgerinitiatief meet zelf vliegtuiglawaai MAA