Aantal passagiers MAA stijgt in eerste kwartaal 2020

In de kwartaalmonitor van het CBS is te zien dat Maastricht Aachen Airport (MAA) als enige luchthaven in Nederland groeit in het eerste kwartaal van 2020. Het passagiersvervoer in maart 2020 steeg met 4,7 procent. Dit kwam doordat er vanaf Maastricht in maart 2020, in vergelijking met maart 2019, naar twee nieuwe bestemmingen werd gevlogen.

Voor de achtste keer de grootste stijger
Doordat er vanaf MAA in januari en februari ook meer passagiers aankwamen en vertrokken, steeg het totaal aantal reizigers van 19,5 duizend in het eerste kwartaal van 2019 naar 36,7 duizend in het eerste kwartaal van 2020, een stijging van bijna 89 procent. Daarmee is Maastricht al acht achtereenvolgende kwartalen het vliegveld met de grootste relatieve stijging in het aantal passagiers.

Coronacrisis
Door de coronacrisis kwam vanaf de tweede helft van maart het passagiersvervoer stil te liggen. Deze week gaan Ryanair en Corendon vanaf MAA weer starten met hun vakantievluchten.

Minder vracht
Wel werd in het eerste kwartaal van 2020 vanaf MAA minder vracht vervoerd. Zo was er in maart vanaf MAA een daling van 29,5 procent te zien. Dit zorgde voor een negatief kwartaalcijfer.

Lees vorig bericht

Komend jaar nog maar 4 brugklassen op het Stella Maris College

Lees volgend bericht

Oud papier actie harmonie St. Caecilia Geulle