Plantenkwekerij Marnis en SMHO samen in een gebouw

Plantenkwekerij Marnis en Stichting Medische Hulp Oost Europa(SMHO) delen samen de oude veilinggebouwen aan de Kloosterweg in Bunde. Dit schrijft het College van B&W in een brief aan de gemeenteraad.

Motie
In de raadsvergadering van 25 oktober 2018 is een motie aangenomen waarmee de gemeenteraad dit initiatief ondersteunde. Er werd wel als voorwaarde gesteld dat de positie van de andere gebruikers van de locatie aan de Kloosterweg gezekerd is. De Ruggesteun heeft inmiddels een andere locatie gevonden en de MTB heeft de activiteiten verplaatst naar Maastricht. Voor SMHO bleek het vinden van een andere locatie lastiger.

Overleggen gezamenlijk gebruik
Met Marnis en SMHO zijn een aantal overleggen geweest over het eventueel gezamenlijk gebruik van de locatie aan de Kloosterweg. Marnis gaat op de korte termijn niet de volledige ruimte van de gebouwen gebruiken. Hierdoor kan SMHO de komende jaren een deel van de gebouwen blijven gebruiken.

Bijdrage in herstel van het dak
De huur van SMHO zal bestaan uit een bijdrage in het herstel van het dak om dat wind- en waterdicht te maken. “Met deze constructie is de positie van SMHO voor de komende jaren gezekerd conform de motie en heeft ook Marnis profijt van deze samenwerking” aldus het College van B&W in de brief aan de gemeenteraad.

Lees vorig bericht

Brandweer waarschuwt voor foutparkeerders markt

Lees volgend bericht

NU LIVE: raadsvergadering over toekomst gemeente