Kunstenfestival Musica Sacra Maastricht

Van 17 tot en met 20 september vindt de 38e editie plaats van Musica Sacra Maastricht. Het thema van 2020, Aanvaarding & Berusting, keert terug in de vele programma’s van het vierdaagse kunstenfestival, dat plaatsvindt op locaties in de historische binnenstad van Maastricht.

Start kaartverkoop
Het festivalprogramma bestaat uit muziek, dans, theater, film, spoken word en exposities. Het programma biedt tevens een aantal (wereld)premières van onder andere festivalproducties aan. Op woensdag 22 juli om 12.00 uur start de kaartverkoop van Musica Sacra. Vrienden kunnen eerder tickets kopen, vanaf maandag 20 juli om 10.00 uur.

Breed geprogrammeerd kunstenfestival
Musica Sacra Maastricht begon in 1983 als Europees Festival van Religieuze Muziek, verspreid over vier weekeinden. Het ontwikkelde zich tot een compact en breed geprogrammeerd kunstenfestival voor sacrale muziek gecombineerd met andere vormen van kunst waarin het jaarlijks wisselende thema een sleutelrol vervult. Om de onlosmakelijke band met de stad te benadrukken, programmeert Musica Sacra zijn activiteiten in de vele prachtige historische gebouwen van de binnenstad van Maastricht. Musica Sacra Maastricht is een coproductie van de Stichting Musica Sacra en Theater aan het Vrijthof Maastricht.

Festivalthema 2020 Aanvaarding & Berusting
De organisatie omschrijft het thema als volgt: “hoe maakbaar is het leven? Technische vooruitgang lijkt te suggereren dat er voor elk probleem een oplossing is of zal komen. Toch is er genoeg waaraan niets valt te veranderen. Tot op zekere hoogte is er enig verweer mogelijk tegen beperkingen van aanleg, draagkracht, omgeving en samenleving, maar de realiteit gebiedt toe te geven dat daar grenzen aangesteld zijn. Tegen ouder worden, ongeneeslijke ziekte en de onafwendbare dood heeft verzet uiteindelijk geen zin. De erkenning daarvan hoeft geen defaitistisch laisser-faire te impliceren. Het accepteren van de onontkoombare werkelijkheid kan ook heel bevrijdend zijn. Lankmoedig een stap opzij doen, je schikken in het lot, het aanvaarden van de gevolgen van gemaakte keuzes, kunnen vruchtbaar blijken. Socrates, Boeddha en Jezus gaven hiervan indrukwekkende voorbeelden.”

Lees vorig bericht

KVW Meerssen organiseert 11 en 13 augustus twee dagen spel en plezier

Lees volgend bericht

Kantoor Rabobank Meerssen blijft dicht