Tussen 31 juli en 9 augustus geen treinen op de Heuvellandlijn

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van donderdag 30 juli tot en met zondag 9 augustus op verschillende trajecten tussen Heerlen, Valkenburg en Maastricht Randwyck geen treinen. Arriva zet vervangend busvervoer in. 

Vanaf 1 augustus geen treinen naar en van Valkenburg
Omdat er op verschillende delen van de spoorlijn gewerkt wordt rijden er op donderdag 30 en vrijdag 31 juli geen stop- en sneltreinen tussen Heerlen en Valkenburg, van zaterdag 1 augustus tot en met dinsdag 4 augustus geen stop- en sneltreinen tussen Heerlen en Maastricht Randwyck en van woensdag 5 augustus tot en met zondag 9 augustus rijden geen stop- en sneltreinen tussen Valkenburg en Maastricht Randwyck.  

Vervangende bussen 
De reiziger kan gebruikmaken van snel- en stopbussen tussen Heerlen en Valkenburg en een pendelbus tussen Valkenburg, Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul. Reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen gebruikmaken van de overige treinen of reguliere stadsbussen. Plan je reis voor vertrek. Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. 

Fiets meenemen niet mogelijk
Vanaf 1 juni geldt in het ov, ook in het trein vervangend vervoer, een verplichting tot het dragen van een mondkapje. Arriva vraagt reizigers om zich goed te verspreiden over de gereedstaande bussen. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis. Het is niet mogelijk om een fiets mee te nemen.   

Lees vorig bericht

Terug in de tijd aflevering 1/2020

Lees volgend bericht

Gedoe