Ontmoetingspunt de Ketel sluit per direct haar deuren

Ontmoetingspunt de Ketel heeft maandag 20 juli bekendgemaakt om voorlopig haar deuren te sluiten. De reden van de sluiting heeft te maken met het niet naleven van de coronaregels. Zo zou er gediscrimineerd worden en regels niet opgevolgd worden. Met deze beslissing wil de Ketel een signaal afgeven.

Handje vol bezoekers
Volgens de coördinator van de Ketel, Nicole Ramakers, gaat het maar om een “handje vol” bezoekers die zich niet aan de regels houden: “We snappen allemaal dat het heel moeilijk is met corona. Dit omdat er heel veel regels opgelegd worden. Sommige mensen vonden dat moeilijk en daar hebben we een aanvaring mee gehad”. Niet alleen het niet naleven van de regels, maar ook om de vrijwilligers van de Ketel te beschermen is er besloten om twee weken dicht te gaan. Vanaf 3 augustus gaat de Ketel weer proberen haar deuren te openen.

Positief nieuws
Er is ook positief nieuws te melden: op dinsdag 11 augustus wordt om 13:00 uur s’middags de ketel tuin officieel geopend. “Als er mensen mee willen helpen in deze tuin kun je je opgeven”. Ramakers eindigt haar woorden met “binnenkort samen eten met groente uit eigen tuin”.

Lees vorig bericht

Het nieuws besproken: sluiting Ketel, phishing & MVK

Lees volgend bericht

Eerste elftal SV Meerssen weer aan de slag