Hoe behandel je een wespensteek?

Stock foto

Het is weer volop terras en zwemweer. Een dag vol zomers plezier kan zo maar omslaan in een nachtmerrie. Dat kun je je toch niet voorstellen. Een wespensteek kan al voor grote problemen zorgen. Je kunt in een levensbedreigende situatie terechtkomen. Dan is kennis van EHBO belangrijk. Want als er paniek uitbreekt, wil je rustig blijven en precies weten wat je moet doen.

Nare terraservaring
Een nare terraservaring was de oorzaak, kleine Haike werd gestoken door maar liefst 8 wespen die zich rond zijn cola glas hadden verzameld. Zijn moeder begon het gif uit de steekwonden te zuigen. Een reactie die je veel ziet, maar het was niet de juiste handeling. Zijn oom met EHBOdiploma en kennis van zaken, deed daarna gelukkig wel het juiste om de wespensteken te behandelen.

Wespensteek niet uitzuigen
Het wespengif kun je niet uitzuigen, het is allang opgenomen in het bindweefsel en de zenuwen zijn al geactiveerd. Met uitzuigen kun je de huid rondom de steek kapot maken. Een ijsblokje of cold-pack is meer effectief. Koude flessen water tegen de wondjes of verkoelende crème. Een wespensteek lijkt onschuldig, maar kan een hoop paniek veroorzaken.

Allergie voor wespen
Als iemand allergisch is voor wespensteken, of in de mond of keel wordt gestoken, heb je zelfs te maken met een levensbedreigende situatie. Tijdens een EHBOcursus, leer je nog meer wat je moet doen.

Start nieuwe cursus
Maandag 14 september start de EHBOvereniging Meerssen-Bunde, met een nieuwe cursus. (Indien de corona regels het toestaan) EHBO/AED/Reanimatie/kinder EHBO. (een pakket). Inlichtingen: opleiding@ehbomeerssen.nl of Piet Schols, 06-25258264.

Lees vorig bericht

De Kwakkers oet Rothem

Lees volgend bericht

Politie zoekt getuigen woninginbraak Weerterbroekplantsoen Meerssen